iActu

iActu 2.2

Krantenkiosk op je dashboard

VOOR

  • Krantenkoppen afdrukken
  • Veel kranten
  • Leest voor

TEGEN

  • Onduidelijke lay-out

Goed
7

IActu is een mini-applicatie waarmee je razendsnel een blik werpt op de krantenkoppen van je favoriete couranten. Rechtstreeks vanaf je dashboard lees je het laatste nieuws.

De iActu widget bevat zo'n beetje alle belangrijke internationale kranten én ook Nederlandstalige uitgaven als de Gazet van Antwerpen, het AD, de Telegraaf, het NRC en het Parool. In totaal kies je 6 kranten die de widget weergeeft. Klik je op een exemplaar, dan zie je de titels van artikelen. Tevens open je desgewenst een venster waarin ook de eerste zinnen van het artikel staan.

IActu laat je per krant ook in katernen zoeken en bevat de optie voor het afdrukken van de krantenkoppen. Hou je het liever digitaal, dan volg je de geïntegreerde "tickertape" onder in het venster of laat je de applicatie koppen voorlezen.

IActu is een mooi concept, maar er zitten toch wat rafelige randjes aan dit programma. Zo is de lay-out van iActu af en toe rommelig en staan koppen niet onder, maar over elkaar. Ook komt het regelmatig voor dat de inhoud van bepaalde kranten niet verschijnt.

Newsjunkies doen er goed aan deze widget snel aan hun dashboard toe te voegen. Er zitten weliswaar nog wat onvolkomenheden in de applicatie, maar het blijft een perfect instrument voor digitaal koppensnellen.

Beoordelingen about iActu